Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ceremonie spectaculoasă la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio (FOTO)

6 aug. 2016,, 10:30   Externe
3635 0

В Рио-де-Жанейро прошло открытие Олимпийских игр (ФОТО)
Foto: tvrain.ru

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Rio de Janeiro, a început oficial cu o ceremonie de deschidere impresionantă.


Marele stadion Maracana a fost invadat de un spectacol grandios de lumină şi culoare, care a deschis prima ediţie din istoria JO care are loc pe teritoriu sud-american.

Trei miliarde de telespectatori din întreaga lume se estimează că au urmărit la TV festivitatea care şi-a propus să evidenţieze istoria şi frumuseţea naturală a Braziliei.

Flacăra olimpică a fost aprinsă de fostul maratonist Vanderlei Cordeiro de Lima, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004 în ciuda faptului că a fost întârziat de un spectator.

207 ţări au fost reprezentate la ceremonia de deschidere a competiţiei supreme a sportului mondial, la care vor participa 10 500 de sportivi.

Brazilienii au anunţat un buget mult mai redus pentru festivitatea de deschidere decât cel cheltuit de londonezi pentru ediţia din urmă cu patru ani, de 35 de milioane de euro.

Asta după ce primarul din Rio de Janeiro anunţase un buget cu 30 % mai redus decât cel prognozat iniţial pentru actuala ediţie a Jocurilor Olimpice.

La Jocurile Olimpice din acest an, Republica Moldova va fi reprezentată de 23 de sportivi, competiţiile se vor desfăşura în perioada 5 - 21 august 2016. Probele sportive vor avea loc în 33 de arene răspândite în patru regiuni ale orașului — Barra, Copacabana, Deodoro și Maracanã.

Vezi programul sportivilor moldoveni AICI



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?