X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Apel către locuitorii din toată țara

26 iul. 2016,, 16:54   Societate
3962 2

Apel către locuitorii din toată țara. Sînt vizați toți
Foto : ejnews.ru

În ultimele săptămîni a fost înregistrat un nivel critic stabil al apei în rîul Nistru – de 8,6 m, care impune căutarea soluţiilor de alternativă în alimentarea cu apă a Chişinăului atît la nivel de municipiu, cît şi de ţară, transmite NOI.md.


Anunțul a fost făcut de „Apă-Canal Chişinău”, care intervine cu un apel către consumatori privind utilizarea raţională a apei.

Astfel, în scopul asigurării cu apă potabilă a tuturor consumatorilor din municipiu conform parametrilor prevăzuţi, e necesară utilizarea raţională a apei, mai ales în cazul irigării teritoriului adiacent locuinţei, a terenurilor agricole etc. în orele de vîrf.

Sursa notează că, urmare a utilizării masive a apei potabile în scopul irigării, sînt iminente perturbări în alimentarea cu apă, precum şi înregistrarea unui nivel scăzut al presiunii apei în unele sectoare, cum ar fi or. Sîngera, s. Dobrogea, s. Revaca, s. Ghidighici etc., unde reţelele de apă sînt complet uzate.

Potrivit sursei, nivelul scăzut al apei este cauzat de lipsa precipitaţiilor şi înregistrarea temperaturilor caniculare în ultima perioadă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?