Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Peste 6 luni va intra în vigoare interdicția de vînzare a ardeziei

25 iul. 2016,, 15:01   Societate
4164 1
В Молдове через полгода вступит в силу запрет на продажу шифера
Foto: mail.ru

În Moldova, peste o jumătate de an va intra în vigoare interdicția de a produce, a livra pe piață, a importa, a comercializa și a utiliza în construcție foile de ardezie, informează NOI.md.


Acest fapt este prevăzut de amendamentele aprobate anterior de Parlamentul Moldovei la legislația în vigoare, care au fost publicate în Monitorul Oficial săptămîna trecută și vor intra în vigoare peste 6 luni. Legea conține lista produselor de construcție și chimice din azbest sau care conține azbest.

Se prevede că producția de construcție și alte articole care conțin azbest și au fost deja stabilite sau au fost aplicate pînă la intrarea în vigoare a acestei legi vor fi utilizate în continuare pînă la înlăturarea lor sau pînă la finalizarea ciclului lor vital.

Producția care constă din azbestul interzis prin prezenta lege sau care are conținutul lui, importată pînă la intrarea în vigoare a prezentei legi, poate fi vîndută pînă la epuizarea rezervelor ei.

Anterior, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a menționat că foile de ardezie și alte materiale de construcție care conțin materiale de construcție foarte periculoase pentru sănătatea cetățenilor, îndeosebi, dacă sînt sparte, aruncate, iar proiectul de lege aprobat va permite reducerea sau înlăturarea efectelor negative ale unor produse care conțin substanțe periculoase pentru aerul atmosferic, precum și pentru mediul ambiant în ansamblu, ecosisteme și, respectiv, pentru sănătatea omului.

Ministrul a specificat, de asemenea, că implementarea legii adoptate va asigura prevenirea livrărilor în țară a tehnologiilor și produselor periculoase, contribuind, în acest mod, la reducerea formării deșeurilor periculoase și cheltuielilor pentru soluționarea acestor probleme.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?