Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Moscova a răspuns la ”urma Rusiei” în asasinarea lui Șeremet

21 iul. 2016,, 20:00   Externe
5227 1
Москва ответила на "след РФ" в гибели Шеремета
Foto: censor.net.ua

Moscova a reacționat la una dintre versiunile asasinării jurnalistului Pavel Șeremet, în care se vorbește despre ”urma Rusiei”.


În comentariul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse se menționează că Șeremet nu era amenințat de pericol, deși existau „divergențe de opinii” cu autoritățile ruse.

„Pavel Șeremet era un om principial, care deseori avea o atitudine critică față de autorități. Poziția lui civică era exprimată clar în alocuțiuni și publicații, punctul lui de vedere nici pe departe nu corespundea întotdeauna cu cel oficial. În Rusia însă, deși existau divergențe de opinii, el niciodată nu era amenințat cu răfuiala fizică pentru activitate profesională”, se relevă pe site-ul instituției.

Diplomații ruși cred că Șeremet a devenit „următoarea victimă a sistemului format în Ucraina” și au amintit despre asasinatele asupra jurnaliștilor Gheorghi Gongadze și Olesea Buzina, care nu au fost dezvăluite nici pînă în prezent.

În text se mai subliniază că Rusia îndeamnă structurile internaționale și organizațiile pentru drepturile omului să facă uz de „toată influența lor asupra Kievului, ca Ucraina să respecte principiile juridice internaționale fundamentale pentru asigurarea securității jurnaliștilor”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?