Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

A nins la Moscova. Pînă la cît au ajuns temperaturile

8 mai. 20:36   Externe
1412 0

O ninsoare neobişnuită pentru această perioadă a anului a avut loc miercuri la Moscova, care s-a acoperit cu o pătură albă, în ajunul Zilei victoriei asupra Germaniei naziste, cea mai importantă sărbătoare a Rusiei.

Lapoviţă fusese semnalată încă de marţi în capitala rusă, cu 13 milioane de locuitori, şi fulgi de zăpadă au căzut în cursul serii, dar miercuri a nins mai abundent. Dacă stratul subţire de zăpadă depus la primele ore ale dimineţii s-a topit după ce soarele şi-a făcut apariţia pentru scurt timp după orele prînzului, străzile s-au acoperit din nou cu o pătură albă după-amiază la Moscova, unde s-a înregistrat un viscol puternic, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Temperaturile au scăzut pînă la minus 1-2 grade în timpul nopţii şi la primele ore ale dimineţii, o vreme neobişnuită pentru începutul lunii mai în centrul părţii europene a Rusiei.

Serviciile meteorologice au precizat că la Moscova se înregistrează în prezent cele mai scăzute temperaturi de la sfîrşitul secolului trecut (1999), prognozînd că frigul se va atenua abia în weekend, iar temperaturile nu vor depăşi în medie 10 grade zilnic pînă la jumătatea lunii mai. Cu toate acestea, autorităţile spun că vremea rece nu va forţa nicio modificare la tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie, care va fi prezidată joi de preşedintele rus Vladimir Putin. Între timp, ninsori abundente s-au înregistrat noaptea trecută în regiunea Leningrad (nord-vest), unde în unele locuri stratul de zăpadă a ajuns pînă la 30 de centimetri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?