X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Cel puţin cinci morţi în urma prăbuşirii unei clădiri în construcţie în Africa de Sud

7 mai. 23:00   Externe
1545 0

Cinci persoane au murit şi zeci erau prinse în continuare sub dărîmături marţi dimineaţă, după ce o clădire cu mai multe etaje s-a prăbuşit luni în oraşul George din Africa de Sud, relatează Reuters.

Douăzeci şi şase de muncitori în construcţii care se aflau în clădirea neterminată atunci cînd aceasta s-a prăbuşit au fost scoşi din dărîmături pînă acum, în timp ce 49 de persoane rămîn blocate după incident şi nu se ştie ce s-a întîmplat cu ele, a anunţat într-un comunicat municipalitatea din George, un oraş de coastă la est de Cape Town, notează Noi.md cu referire la agerpres.

Cinci dintre muncitorii salvaţi au murit în urma rănilor suferite. Rămîn "49 de persoane care lipsesc", a precizat un comunicat dat publicităţii marţi.

Imagini suprinse din dronă care au fost făcute publice îi arată pe salvatori înlăturînd fragmente de moloz în încercarea de a ajunge la muncitorii blocaţi.

"Ne concentrăm pe zonele... unde am auzit oameni", a declarat presei Colin Diener, şeful salvatorilor din provincia Western Cape.

"Va fi tot mai dificil pe măsură ce trece timpul", a spus el.

Clădirea de cinci etaje, care avea şi o parcare subterană, s-a prăbuşit din motive necunoscute, notează AFP.Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a transmis marţi condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii clădirii în construcţie şi a cerut declanşarea unei investigaţii asupra cauzelor incidentului.

În imaginile surprinse de camere de supraveghere obţinute de Reuters se poate vedea cum clădirea s-a prăbuşit luni după-amiază, provocînd un nor de praf. Operaţiunile de salvare s-au derulat de-a lungul întregii nopţi. În prezent, circa o sută de salvatori sînt încă activi la locul tragediei.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?