Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Voronin acuză guvernarea de standarde duble

21 iul. 2016,, 13:20   Politică
3458 0

Foto: noi.md

Proiectul de lege privind atribuirea statutului de raion etnocultural Taracliei, propus de PCRM, nu a fost susținut de majoritatea parlamentară, notează Noi.md.


Deși, deputații comuniști au insistat ca documentul să fie supus dezbaterilor și adoptat în prima lectură, în actuala sesiune parlamentară, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că fără avizul Comisiei de le Veneția acest lucru nu e posibil. Potrivit lui, un grup de experți ai Consiliului Europei urmează să efectueze o vizită în Moldova, în luna august, pentru a se documenta asupra acestui proiect.

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a acuzat însă guvernare de standarde duble. „Constituția o călcați în picioare și vă bateți joc de ea cum doriți, și aici nu vă trebuie avizul Comisiei de la Veneția, dar pentru a întări această comunitate de etnie bulgară vouă vă trebuie Comisia de la Veneția. Frumos, frumos procedați!”, a punctat Voronin.

Potrivit autorilor proiectului de lege, „statutul raionului etnocultural Taraclia este o formă de autodeterminare a cetățenilor RM care locuiesc în mod compact pe acel teritoriu și se identifică cu comunitatea etnică a bulgarilor”. Potrivit comuniștilor, „dreptul la statut de raion etnocultural nu este identic cu dreptul la autodeterminare național-teritorială”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?