Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comercianții către Calmîc: Din cauza voastră, sîntem nevoiți să scoatem de pe noi ultimele haine (FOTO, VIDEO)

20 iul. 2016,, 13:15   Business
4557 1
Коммерсанты – Калмыку: Из-за вас мы вынуждены снимать с себя последнее (ФОТО, ВИДЕО)
Foto: noi.md

Reprezentanții businessului mic, care au sosit astăzi, 20 iulie, la un miting din centrul Chișinăului, și-au aruncat în semn de protest hainele pe treptele sediului Guvernului, relatează NOI.md.


Comercianții din diverse raioane deja de doua săptămîni la rînd vin la clădirea Guvernului cu solicitarea de a prelungi termenul de valabilitate al patentei de întreprinzător după 1 ianuarie 2017. Ei se tem că, în cazul interzicerii patentelor, activitatea lor de întreprinzător va ajunge în afara legii și ei vor fi nevoiți să plece în sectorul informal al economiei.

Directorul filialei Asociației Businessului Mic (ABM) de la Căușeni și al Zonei Economice „Sud”, Eleonora Hergheliu-Țurcan, s-a adresat reprezentanților Guvernului în numele protestatarilor. Ea a reamintit că, acum o săptămînă, la 13 iulie, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, acestuia i s-a solicitat „să iasă la comercianții și să vorbească în mod direct, fără intermediari și purtătorii de cuvînt”.



„El ne-a refuzat. Am fost obligați să procurăm aparate de casă și suportăm cheltuieli suplimentare. Am ajuns în situația în care trebuie să scoatem de pe noi ultimele haine”, Hergheliu-Țurcan a declarat.



După aceea un grup de protestatari s-a apropiat de treptele clădirii Guvernului, încercuite de poliție. Ei au aruncat hainele și le-au cerut reprezentanților Guvernului să iasă imediat la popor.




Precizăm că reprezentanții businessului mic organizează acțiuni de protest în fața sediului Guvernului deja a doua săptămînă la rînd. Comercianții au delegat șapte persoane care au fost primite de vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc. La finalul întîlnirii cu ministrul, președintele Asociației Businessului Mic, Eugen Roșcovan, a declarat că Guvernul nu poate oferi garanții că hotărîrea privind interzicerea patentei de întreprinzător va fi anulată și a solicitat o amînare a deciziei finale de 10 zile.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?