X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Dodon, convins că socialiştii vor veni la putere începînd cu victoria la prezidenţiale

20 iul. 2016,, 12:15   Politică
2460 5
Додон уверен, что социалисты придут к власти, начав с победы на выборах президента
Foto: socialistii.md

Preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, este convins că socialiştii vor veni la putere începînd cu victoria la alegerile preşedintelui.


Potrivit Serviciului de presă al PSRM, despre aceasta politicianul a declarat marţi, la întrevederea cu Ambasadorul Cehiei în Moldova, Zdenek Krejci. La întrunire a participat şi liderul fracţiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, şi adjunctul ei, Andrei Neguţa.

Conform comunicatului, în cadrul dialogului "părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei politice şi social-economice din Moldova, precum şi au discutat despre viitoarele alegeri prezidenţiale".

Dodon a subliniat că "în actualul Parlament PSRM nu va face coaliţie cu fracţiunile existente în legislativ".

"Partidul Socialiştilor va participa la alegerile directe ale preşedintelui ţării şi consideră că victoria în acest scrutin va fi primul pas pentru scoaterea RM din captivitate. Majoritatea cetăţenilor nu au încredere în actuala guvernare şi sînt de părere că unica soluţie pentru a îmbunătăţi situaţia este schimbarea actualei clase politice de la guvernare prin alegerile parlamentare anticipate şi alegeri prezidenţiale. Cetăţenii consideră că sîntem obligaţi să învingem la alegerile prezidenţiale din toamnă şi să începem eliberarea Republicii Moldova din captivitate", a declarat Igor Dodon.

Vorbind despre "situaţia catastrofală" din domeniul economic, liderul PSRM a menţionat că "actuala guvernare ilegală nu are nicio şansă să scoată ţara din impas, indiferent dacă va fi sau nu semnat un acord cu FMI".

"Chiar dacă europenii vor aloca cîteva zeci de milioane de euro în toamnă, lucrul acesta nu este suficient, pentru că în bugetul care a fost aprobat recent sînt prevăzute peste zece miliarde de lei surse externe, ceea ce reprezintă 26% din buget. Nu în zadar experţii FMI nu au dorit să semneze un acord cu autorităţile moldoveneşti. Acordul cu FMI ar însemna o sursă de credite şi granturi pentru guvernarea oligarhică, ca să se menţină la putere o perioadă de timp, dar nu o soluţie pentru cetăţeni", a subliniat Dodon.

Potrivit lui, PSRM pledează pentru dezvoltarea relaţiilor prieteneşti şi cu Uniunea Europeană, şi cu Federaţia Rusă, menţionînd necesitatea reluării exporturilor mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusă.

"Noi vom veni la guvernare anul acesta, ocupînd funcţia de preşedinte, sau peste un an, prin alegeri parlamentare anticipate. Noi vom iniţia negocieri trilaterale cu colegii din Rusia şi din UE, în cadrul cărora, în comun, vom identifica căile de soluţionare a problemei revenirii produselor moldoveneşti pe piaţa FR", a concluzionat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?