Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Protecția drepturilor consumatorilor va fi coordonată de un consiliu special

14 iul. 2016,, 10:30   Societate
2135 0
Защита прав потребителей будет координироваться специальным советом
Foto: mail.ru

Guvernul Moldovei a adoptat decizia privind instituirea Consiliului coordonator pentru protecția consumatorilor și supravegherea pieței, relatează NOI.md.


Obiectivul de bază al acestuia va fi sporirea nivelului de protecție a consumatorilor și drepturilor lor în conformitate cu legislația în vigoare.

În plus, Consiliul se va ocupa de ajustarea cadrului legal la normele juridice privind supravegherea pieței, precum și de protejarea intereselor consumatorilor în domeniul corespunderii produselor nealimentare introduse pe piață. Un alt obiectiv important al Consiliului va fi combaterea comerțului ilicit cu produse necalitative.

De asemenea Consiliul va analiza și va propune mecanismele de coordonare a activității organelor de supraveghere a pieței, va participa la elaborarea cadrului normativ și instituțional în domeniul controlului pieței și va contribui la promovarea politicii statului în domeniul protecției consumatorilor.

Consiliul coordonator pentru protecția consumatorilor și supravegherea pieței va fi subordonat Ministerului Economiei. Din el vor face parte reprezentanții autorităților de supraveghere și conducătorii instituțiilor publice pentru protecția drepturilor consumatorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?