X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

OSCE l-a avertizat pe Candu despre consecințele interzicerii în Moldova a TV ruse

13 iul. 2016,, 17:35   Societate
8754 7
ОБСЕ предупредил Канду о последствиях запрета российского ТВ в Молдове
Foto: panorama.am

OSCE și-a exprimat preocuparea în legătură cu oportunitatea adoptării de către Parlament în prima lectură a proiectului amendamentelor la Codul Audiovizualului, care reglementează interzicerea difuzării programelor televizate ruse în Moldova.


Acest fapt rezultă din comunicatul, dat publcității astăzi, 13 iulie, pe portalul oficial al organizației internaționale, informează NOI.md.

OSCE a comunicat că președintelui Parlamentului Andrian Candu i-a fost expediată marți, 12 iulie, o scrisoare semnată de Dunja Mijatovici, reprezentantă în domeniul libertății presei. Militanta pentru drepturile mass-media i-a îndemnat pe deputați să reexamineze ințiativele legislative, orientate spre limitarea libertății de expresie și dreptului de acces la informație.

Reprezentanta OSCE consideră de asemenea că măsurile, întreprinse de autoritățile Moldovei în domeniul limitării selective a accesului cetățenilor la contentul televizat de peste hotare, sînt ”nedorite și ineficiente„. Din partea structurii internaționale Mijatovic și-a exprimat temerea că, în caz de adoptare a amendamentelor în lectură finală, în Moldova vor fi periclitate libertatea de expresie și accesul la informație.

Vă amintim că Parlamentul la ședința în plen din 7 iulie a adoptat în prima lectură setul de amendamente la Codul Audiovizualului. Cele mai controversate prevederi se referă la modificarea balanței lingvistice la retransmisia programelor informaționale și analitice de către canalele locale de televiziune. Potrivit modificărilor, canalele de televiziune își asumă obligația să difuzeze programe cu caracter informațional și analitic în volum de 100%, dintre care 80 la sută urmează să fie în limba română.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?