Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Soarta casei în care s-a născut Hitler, în dezbatere: muzeu sau supermarket

13 iul. 2016,, 23:00   Externe
3466 0

Дом в котором родился Гитлер, хотят превратить в супермркет
Foto: realitatea.net

Soarta casei în care s-a născut Adolf Hitler, în nordul Austriei, face obiectul unor dezbateri în cadrul Guvernului - să fie demolată, transformată în magazin sau într-un loc "cu vocaţie educativă" -, după ce Executivul de la Viena a validat marţi un proiect de lege cu privire la confiscarea imobilului, relatează AFP, preluat de News.ro.


Ministrul de Interne Wolfgang Sobotka a reiterat cu această ocazie faptul că preferă să fie distrus acest imobil din centrul Braunau am Inn, o comună cu 17.000 de locuitori, situată în apropierea frontierei cu Germania.

Vicecancelarul Reinhold Mitterlehner a subliniat însă că această casă cu faţada galbenă este protejată şi "nu poate fi demolată". El a sugerat să fie transformată într-un "loc cu vocaţie educativă", ca de exemplu un muzeu.

Colegul său de la Ministerul de Interne a pus însă la îndoială legitimitatea clasificării casei, amintind că aceasta a fost efectuată în perioada nazistă, după anexarea Austriei de al Treilea reich al lui Hitler, în 1938.

Proiectul de lege cu privire la confiscarea casei în care s-a născut Hitler, iniţiat în aprilie, viza să pună capăt unei lungi bătălii judiciare cu proprietara ei actuală şi să o împiedice să devină un loc de pelerinaj.

Textul urmează să fie supus aprobării Parlamentului.

O comisie alcătuită din 12 personalităţi a fost înfiinţată în vederea examinării diverselor opţiuni.

Casa, în care Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889, este nelocuită din 2011.

În anii '70, Guvernul austriac a semnat un contract de închiriere cu proprietara, o locuitoare din oraş, şi a transformat imobilul în centru pentru persoane cu handicap, pînă cînd proprietarea a refuzat să autorizeze lucrări de renovare considerate indispensabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?