Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Aurelian Dănilă a lansat o nouă carte despre Maria Cebotari

4 mai. 2016,, 11:15   Societate
5164 0

Aurelian Dănilă a lansat o nouă carte despre Maria Cebotari
Foto: moldpres.md

Academicianul Aurelian Dănilă a lansat un nou volum despre soprana Maria Cebotari.


Acesta conține date biografice despre marea artistă, concertele ei în întreaga lume, opiniile și comentariile semnate de criticii de artă și este intitulată „Maria Cebotari – stea rătăcitoare”, informează NOI.md.

„În noua ediție am mai făcut unele precizări despre evoluările ei în diverse teatre internaționale, spectacolele din Viena. Un interes deosebit îl pot prezenta și opiniile unor personalități de artă care au urmărit filmul «Aria»”, a spus autorul în timpul lansării.

Doctorul în studiul artelor Dumitru Olărescu a menționat că noua lucrare despre Maria Cebotari conține fotografii și informații noi despre filmul „Aria”, avînd și o ținută tipografică excelentă. „Sînt sigur că va necesita un nou tiraj curînd. Maria Cebotari a captat atenția publicului prin măiestria sa de actriță, interpretîndu-și foarte bine rolurile în fața camerelor de filmat”, a adăugat Dumitru Olărescu.

Cartea este bilingvă, deoarece autorul și-a dorit ca și vorbitorii de limba rusă de la noi din țară să cunoască cît mai multe despre această personalitate notorie.

Maria Cebotari s-a născut la Chișinău la 10 februarie 1910. A absolvit Conservatorul din Chișinău, după care a studiat la Berlin. Între anii 1932-1949 a fost primadonă și interpretă principală a rolurilor de soprano la teatrele de operă și balet din Dresda, Berlin și Viena. O stradă din Chișinău și una din Viena poartă numele artistei. Maria Cebotari s-a stins din viață pe 9 iunie 1949.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?