X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

A fost lansată cartea despre maestrul Vladimir Curbet și ansamblul „Joc” (FOTO)

6 feb. 2016,, 13:00   Societate
3569 0

Foto: noi.md

Cu prilejul aniversării a 85-a a nașterii directorului artistic al ansamblului „Joc”, Vladimir Curbet, și celebrării celor 70 de ani ai celebrului colectiv de dans, la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” a fost lansat un studiu istorico-bibliografic, informează NOI.md.

Bibliografia „Două fenomene ale culturii naționale: Maestrul Vladimir Curbet și Ansamblul «Joc»” a fost elaborată de Filiala de Arte „Tudor Arghezi” și cuprinde 1046 de descrieri bibliografice cu referire la viața și activitatea acestor două perle ale culturii naționale. Valoarea informațională a volumului este amplificată prin includere în cuprins a aprecierilor date de cunoscute personalități din domeniul culturii, secvențe din presa mondială despre Ansamblul „Joc” și maestrul Vladimir Curbet, lista turneelor internaționale, apariția și dezvoltarea Muzeului Ansamblului „Joc”, dedicații în versuri pentru maestru și colectivul lui, distincții: ordine, medalii, diplome, premii, titluri acordate.

Vladimir Curbet s-a născut pe 5 decembrie 1930 în satul Susleni, județul Orhei. În 1947 absolvește școala din satul natal, iar în 1950 începe studiile la Școala Muzicală de pe lîngă casa Unională a Creației Populare „N.K. Krupskaia” din Moscova, unde a studiat la secția fără frecvență.

La 17 septembrie 1957 a fost numit om emerit al artei din RSS Moldovenească, iar la 30 octombrie devine pedagog repetitor al Ansamblului de Dansuri Populare „Joc”, pentru ca, la scurt timp, pe 1 octombrie 1958, să fie numit director artistic și prim-dirijor de balet al Ansamblului „Joc”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?