X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Punctul vamal Breansk a confiscat două remorci din Moldova

28 ian. 2016,, 11:45   Societate
1337 0
Брянская таможня изъяла два молдавских автопоезда за нарушение правил грузоперевозки
Foto: vmoldove.com
Vameşii din Breansk au confiscat în cadrul lucrului grupurilor interdepartamentale mobile, care supraveghează circulaţia mărfurilor ce traversează frontiera rusă, un cap tractor Man şi o semiremorcă RABA, precum şi un cap tractor DAF şi o semiremorcă FRUEHAUF, care au fost utilizate în transportul naţional de mărfuri, ceea ce este interzis prin legea Uniunii Economice Eurasiatice (CEEA).

Potrivit mesajului Serviciului Vamal din Breansk, la punctul de cîntărire "Krasnîi kameni", pe drumul "Breansk-Gomel", în rezultatul studierii materialelor prezentate, s-a stabilit că datele remorcilor, care aparţin transportatorilor moldoveni, au fost temporar importate în Belarus cu scopul realizării transportului internaţional de mărfuri, care a fost eliberat conform procedurii vamale declarate de Vama din Gomel.

Dar pe lîngă transportările internaţionale, aceste camioane erau utilizate ilegal şi în transportările interne pe teritoriul CEEA pe traseul Gomel-Moscova, Vidnoe şi Gomel – regiunea Moscovei, regiunea Liuberţî, localitatea Okteabrski, deşi Codul vamal nu permite efectuarea transportărilor interne pe teritoriul CEEA de către vehiculele de transportare internaţională a mărfurilor, importate temporar şi înmatriculate în ţări străine.

Împotriva transportatorilor din Moldova au fost deschise două dosare pentru infracţiuni administrative şi aceştia riscă o amendă de la 50 la 300 de mii de ruble ($640-$3845).

În anul 2015, prin hotărîrile instanţelor de judecată din Breansk pentru încălcarea regulilor importului temporar de mărfuri, în favoarea statului au fost confiscate 25 de autovehicule înregistrate în ţări străine. În prezent, în instanţă, pe rol se află dosare privind 48 de autovehicule.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?