X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Oleg Groza, pilotul ucis în Afganistan, condus pe ultimul drum cu onoruri militare

21 dec. 2015,, 09:00   Societate
1651 2

Foto: jurnal.md

Oleg Groza, pilotul moldovean care a fost ucis în noiembrie în Afganistan, a fost condus ieri pe ultimul drum. Cu lacrimi în ochi, rude, prieteni şi colegi au venit la Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Chişinău, pentru a-şi lua rămas bun de la aviatorul care şi-a pierdut viaţa prea devreme. Oleg Groza a fost înmormîntat cu onoruri militare la Cimitirul Central de pe strada Armenească din capitală.

Corpul neînsufleţit al pilotului, care a murit la vîrsta de 55 de ani, a fost repatriat acum patru zile. Sicriul a fost depus la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, acolo unde sute de oameni au venit să-şi ia adio de la Oleg Groza. Printre ei au fost şi colegii aviatorului, care spun că au pierdut un camarad cu inimă mare.

După mai bine de o oră, cei prezenţi la ceremonia funerară s-au îndreptat spre Cimitirul Central de pe strada Armenească, unde Oleg Groza a fost înmormîntat cu onoruri militare.

Amintim că, pe 24 noiembrie, un elicopter care aparţine unei companii private din Moldova a fost forţat să aterizeze într-o zonă controlată de talibanii din Afganistan. La bord se aflau 21 de oameni: trei moldoveni, membri ai echipajului, şi 18 soldaţi afgani. Atunci, 4 oameni au murit, iar ceilalţi au fost luaţi ostatici de către insurgenţi. Despre soarta celorlalţi doi moldoveni nu se ştie nimic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?