X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

O țară atrage un număr record de turişti şi se apropie de Franţa

25 mai. 18:00   Externe
2107 0

Spania a înregistrat o creştere de 13 milioane de turişti în 2023, care a ridicat numărul de vizitatori internaţionali la un nou record de peste 85 de milioane, aproape dublu faţă de populaţia sa, potrivit unui clasament realizat miercuri de agenţia de turism a ONU.

Spania a depăşit SUA pentru a deveni a doua cea mai vizitată ţară din lume în 2017 şi de atunci a încercat să reducă diferenţa faţă de Franţa. Guvernul francez îşi promovează poziţia de "prima destinaţie turistică din lume", iar numărul turiştilor a crescut cu 7 milioane, ajungînd la 100 de milioane anul trecut, transmite Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Boom-ul Spaniei reprezintă un impuls economic pentru ţara în care turismul reprezintă 12-13% din PIB, dar este, de asemenea, o durere de cap pentru guvern, deoarece alimentează o reacţie de respingere şi un sentiment de saturaţie în rîndul unor spanioli.

În zonele fierbinţi, de la Insulele Canare pînă în Ţara Bascilor, afluxul de vizitatori stîrneşte "turistofobie" în rîndul localnicilor din cauza unor probleme precum noile staţiuni inestetice, creşterea preţurilor de închiriere, comportamentul neadecvat şi utilizarea excesivă a apei.

Ca răspuns, autorităţile locale iau măsuri drastice, printre care se numără taxe de turism, interdicţii privind noile locuinţe de vacanţă şi reglementări stricte privind apartamentele de închiriat de tip Airbnb.


Insulele Canare au devenit luna trecută centrul reacţiei împotriva turismului, zeci de mii de locuitori ieşind în stradă în cadrul unor proteste sub sloganul "Insulele Canare sînt epuizate".

Turismul balnear rămîne principala atracţie a Spaniei, iar anxietatea provocată de războiul din Orientul Mijlociu a atras călători care altfel ar fi putut merge în "ţări care se conturau ca fiind concurente, precum Turcia, Tunisia şi Egipt", a declarat Pablo Díaz Luque, profesor de economie la Universitat Oberta de Catalunya.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?