X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1455

Franța și SUA vor încerca să oprească escaladarea dintre Hezbollah și Israel

14 iun. 14:30   Externe
3518 0

Statele Unite, Franța și Israelul au convenit să conlucreze pentru a intensifica eforturile pentru a avansa o foaie de parcurs prezentată de Paris la începutul acestui an pentru a calma tensiunile dintre Hezbollah și Israel.

Declarația o face președintele francez Emmanuel Macron, citat de Reuters, scrie „Adevărul european”.

Franța și Statele Unite au lucrat în ultimele luni pentru a încerca să dezamorseze tensiunile. Parisul a trimis ambelor părți propuneri scrise menite să stopeze deteriorarea situației de la granița dintre Liban și Israel.

„Cu Statele Unite, am convenit asupra principiului unui tripartit (grup de contact), Israel, SUA și Franța, pentru a merge mai departe cu foaia de parcurs pe care am propus-o și vom face același lucru cu autoritățile libaneze”, a spus Macron reporterilor în marginea summitului G7 din Italia.

Hezbollah, care a exclus încetarea luptei pînă la încetarea focului între Israel și gruparea militantă islamistă Hamas din Gaza, a declarat că a lansat joi rachete și drone armate în nouă locații militare israeliene. Acest lucru a dus la o escaladare a luptei la granița de sud a Libanului pentru a doua zi consecutiv.


Un înalt oficial francez a declarat că Statele Unite și Franța trebuie urgent să-și intensifice eforturile, avînd în vedere escaladarea periculoasă.

1
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав