X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Hollande - despre alegerile franceze: "cum poți rămîne indiferent aici?"

16 iun. 13:00   Externe
2723 1

Fostul președinte francez Francois Hollande va concura pentru un loc în Parlament din partea partidului său socialist.

Acest lucru este raportat de BFMTV, scrie "adevărul European".

Hollande, care a fost președinte al Franței în 2012-2017, va concura din nou pentru un mandat parlamentar ca candidat al partidului Socialist în departamentul Correze, în sud-vestul țării. El a fost deja ales în Adunarea Națională din acest departament de două ori, în etapele anterioare ale carierei sale politice.

"Am luat această decizie pentru că, conform estimărilor mele, situația este foarte gravă – mai mult ca niciodată. Pentru că amenințarea reprezentată de extrema dreaptă devine din ce în ce mai evidentă. Extrema dreaptă nu a fost niciodată atît de aproape de a cîștiga puterea... Cum poți rămîne indiferent aici?" - а spus Hollande.

Socialiștii la aceste alegeri vor merge în Parlament ca parte a Alianței de stînga.


Reamintim că președintele Emmanuel Macron a dizolvat parlamentul francez pe 9 iunie din cauza înfrîngerii partidului său la alegerile pentru Parlamentul European. El a anunțat că alegerile anticipate vor avea loc pe 30 iunie (primul tur) și 7 iulie (al doilea tur).

Sondajele de opinie arată că extrema dreaptă are toate șansele de a cîștiga alegerile anticipate, dar fără o majoritate absolută. Macron a spus că nu va demisiona din funcție dacă extrema dreaptă va cîștiga.

2
1
2
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?