Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Părintele Gheorghe: "Întotdeauna trebuie să muncești asupra propriei persoane"

5 mai. 10:30   Societate
1422 0

Pentru un credincios nu există o astfel de noțiune precum criza, pentru că lîngă Dumnezeu lui îi este întotdeauna bine.

O astfel de opinie a exprimat părintele Gheorghe (Novicov), clericul bisericii Sfîntul Gheorghe din Chișinău, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

Potrivit lui, dacă o persoană este un credincios adevărat, el nu poate avea crize.

Părintele Gheorghe a remarcat că sînt țări în lume în care oamenii au renunțat la creștinism sau renunță, se numesc creștini, dar închid biserici sau le transformă în cluburi, în cel mai bun caz în săli de expoziție, și este regretabil să vedem acest lucru. Dar un loc sfînt nu este niciodată gol. Locul creștinismului îl va ocupa musulmanitatea, pentru că altă opțiune nu există.

Preotul crede că asta se întîmplă în lume pentru că oamenii s-au îndepărtat de Hristos și trebuie să muncească mult.


Potrivit lui, în creștinism trebuie întotdeauna să lucrezi asupra propriei persoane, iar acum noi trăim într-o astfel de epocă, cînd totul s-a întors cu susul în jos, iar acum pentru mulți Dumnezeu a devenit din nou un "vițel de aur", adică bani.

Părintele Gheorghe a atras atenția asupra faptului că tinerii, copiii, în primul rînd, ca niște bureți absorb tot ceea ce li se îndoctrinează acum pe ecranele televizoarelor, prin internet, pe rețelele de socializare, că ei sînt aproape dumnezei, iar dacă vor să obțină ceva, trebuie să calce peste oameni. Asta li se spune la diverse traininguri, unde se vorbește despre leadership, că o persoană, la figurat vorbind, trebuie să calce peste alți oameni dacă vrea să obțină ceva, ceea ce nu s-a mai întîmplat niciodată înainte, și totul se bazează doar pe finanțe.

"Dacă unei persoane i se trîmbițează de peste tot despre asta și educația sa nu este una corespunzătoare, ea se pierde, la un moment dat pierdem educația creștină. Dacă oamenii care au crescut în perioada sovietică își amintesc că bunicii lor, cînd bisericile erau închise, încercau în secret să-i învețe pe nepoții lor rugăciunea Tatăl nostru. Însă acum bisericile sînt deschise, dar mulți nu-și învață copiii și nepoții despre aceasta. Dar totul pornește de la familie", a spus preotul.

El a precizat că în copilăria sa, ziua de duminică a fost întotdeauna o zi specială, deoarece familia mergea la biserică, iar după aceea se întorcea acasă, unde luau împreună masa. Toată lumea se așeza la masă, mîncau și întotdeauna discutau despre Sfînta Scriptură, despre Viețile Sfinților, și era o adevărată sărbătoare.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?