Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Părintele Gheorghe: "În viața noastră se întîmplă mereu minuni"

4 mai. 10:15   Societate
2394 0

Minuni se întîmplă în viața noastră tot timpul, dar trebuie să fim pregătiți să le acceptăm și să le vedem.

O astfel de opinie a exprimat părintele Gheorghe (Novicov), clericul bisericii Sfîntul Gheorghe din Chișinău, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a remarcat că un preot își petrece probabil întreaga viață în contact cu minuni care încep chiar de la nașterea unui copil. Există momente în care preotul este chemat de urgență să boteze un nou-născut în spital, despre care medicii spun că nu are nicio șansă la viață.

"Noi botezăm, iar copilul apoi crește viu și sănătos, îl vezi alergînd, crescînd, mergînd la școală. Dar se întîmplă ca preotul să vină la o persoană care zace în agonie de multe zile la o ultimă spovedanie, să citească rugăciunea de eliberare a sufletului, dar dintr-o dată persoana își revine, deschide ochii și poate chiar spune cîteva cuvinte.

Acestea sunt minuni care se întîmplă mereu în jurul nostru și există multe astfel de miracole. Trebuie doar să fim pregătiți să acceptăm și să vedem aceste minuni", a subliniat Preasfințitul Părinte Gheorghe.


În același timp, el a atras atenția asupra faptului că, din păcate, de multe ori credem că acesta este cursul firesc al evenimentelor.

"Sau se întâmplă să cerem ceva de la Dumnezeu, Domnul ne dă, iar noi spunem: ei bine, am reușit singur. Dar fiecare măsoară în măsura puterilor sale și nu putem forța pe toată lumea să fie credincioasă sau să creadă în Dumnezeu. Dar dacă sînt creștin, eu cred că Dumnezeu mă ajută, că Dumnezeu este centrul vieții mele. Adică totul este construit în jurul lui Hristos. Un creștin, fie că este ortodox, catolic sau protestant, totul este construit în jurul nucleului creștin. Pot exista puncte de vedere diferite, concepte diferite, interpretări diferite ale Sfintei Scripturi, dar centrul întregii vieți creștine este Hristos. Hristos este viața veșnică, biruința asupra morții", a spus părintele Gheorghe.

El a subliniat că Hristos este iubire, deci această iubire încercăm să o împărtășim cu toată lumea, iar un creștin trebuie să iubească pe toată lumea, să fie milostiv, receptiv, să nu fie un trădător al credinței sale, al patriei sale și orice altceva.

"Acestea sînt valorile creștine ortodoxe care decurg din Ortodoxie, din studierea Sfintei Scripturi, din studierea Evangheliei pe care Domnul ne-a lăsat-o", a spus clericul bisericii Sfîntul Gheorghe din Chișinău.

8
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?