X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Părintele Gheorghe: "Trebuie să-i mulțumim cît mai des lui Dumnezeu pentru tot"

4 mai. 07:30   Societate
2316 0

Viața creștină este, în primul rînd, împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, iar cea mai importantă este rugăciunea.

O astfel de opinie a exprimat părintele Gheorghe (Novicov), clericul bisericii Sfîntul Gheorghe din Chișinău, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a spus că rugăciunea este comunicarea noastră cu Dumnezeu și ea trebuie să existe neapărat.

"De exemplu, atunci cînd iubim o altă persoană, ne facem griji, avem grijă de ea, purtăm cu noi mereu fotografia ei. Mai înainte o purtam în portofel, dar acum totul este în telefon. De ce facem acest lucru? Pentru ca totul să ne amintească de ea, vrem s-o vedem cît mai repede. Același lucru e și atunci cînd îș iubesc pe Dumnezeu, vreau să-L întîlnesc, încerc să fac totul pentru a-L mulțumi pe Dumnezeu. Adică să nu încalc poruncile Lui, acele legi pe care ni le-a lăsat", a spus părintele Gheorghe.

Potrivit acestuia, în țara noastră există atît de mulți oameni care se consideră creștini, încît putem spune că suntem aproape de un stat creștin și, în consecință, nu trebuie să inventăm nimic, iar legile ar trebui să fie în conformitate cu poruncile lui Dumnezeu, cu poruncile și adevărurile Evangheliei. Principalul este să nu inventăm apoi cum să trișăm pentru a ocoli aceste legi construite pe baza poruncilor biblice.


Clericul bisericii Sfîntul Gheorghe din Chișinău a mai atras atenția asupra faptului că mulți oameni, din păcate, nu înțeleg ce se investește în Sfînta Biserică, nu înțeleg că în biserică este Dumnezeul cel viu, și participând la Sfintele Taine, tu te apropii de Dumnezeul cel viu, iar cel mai important lucru este să-l lași pe Dumnezeul cel viu să intre în viața ta, și nu trebuie să îți amintești despre Dumnezeu doar atunci cînd ai anumite probleme.

El a remarcat că ar trebui să îi mulțumim cît mai des lui Dumnezeu pentru tot.

"Cînd îi vei mulțumi mai des lui Dumnezeu, cu adevărat, Dumnezeu îți va da și mai mult. Așa cum se spune în Biblie, ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri. Adică, vei primi și mai mult. Iar dacă te vei plînge mereu că îți merge prost, Domnul îți va lua și asta, pentru ca omul să își dea seama că, de fapt avea de toate, pentru ca el să fie recunoscător lui Dumnezeu, orice i s-ar întîmpla în viață", a spus Părintele Gheorghe.

"Eu zic: Doamne, nu cum vreau eu, ci fie ca în viața mea să fie doar crucea pe care mi-ai dat-o și să am puterea să iau toate acestea cu recunoștință, dar să nu fie voia mea. Așa încerc să trăiesc, ca să nu fie voia mea. Da, bineînțeles, uneori există și niște alegeri. Desigur, alegi ce să mănînci sau altceva, dar în unele lucruri globale spui: fie doar voia ta sfîntă. Eu vreau, învață-mă, Doamne, să accept această voință", a subliniat preotul.

Amintim că una dintre secțiunile proiectului moldovenii.md este "Crezul" - un set de sfaturi și reguli de care ar trebui să se conducă moldovenii în viața lor. Lectura diferitelor secțiuni ale acestuia vă permite să simțiți profunzimea acestor reguli, precum și utilitatea lor pentru cei care hotărăsc să le urmeze în procesul de proprie dezvoltare.

9
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?