Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sturza: Cred că Plahotniuc va fi rațional și nu va accepta să revină

25 noi. 2015,, 11:02   Parerile expertilor
1676 8

Sturza: Cred că Plahotniuc va fi rațional și nu va accepta să revină
Foto : allmoldova.com

Candidatura fostului prim-vicepreședinte al PD, Vlad Plahotniuc, pentru orice funcție publică nu mai este fezabilă, consideră fostul premier Ion Sturza. Comentînd declarația recentă a lui Dumitru Diacov cu privire la posibila înaintare a candidaturii lui Plahotniuc la postul de premier, Sturza a precizat că acest lucru va provoca un „dezastru”, notează NOI.md.

„Nu cred că astăzi este fezabilă candidatura domnului Plahotniuc într-o funcţie publică, din mai multe considerente. Sondajele arată un antirating, care cred că nu a fost nici la cei mai odioşi oameni. Nu vreau să-i fac un proces de intenţie, dar dacă este cineva raţional, nu poate veni cu aşa propuneri. Cred că nu este fezabilă, indiferent ce jocuri se joacă la Chişinău. Cele 90% de antirating sînt formate de oameni reali, care au ajuns la această concluzie pe măsură ce au evoluat situaţiile la Chişinău. Eu cred că totuşi în al 12-lea ceas el va fi raţional şi nu va accepta să revină în spaţiul public. Cred că va fi un dezastru şi atunci nu ştiu dacă va supravieţui nu numai clasa politică, dar şi clădirile unde se află clasa politică”, a explicat Sturza în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Omul de afaceri se arată sceptic în privința intenției PD de a forma un guvern tehnocrat, condus de o persoană neafiliată politic. În opinia sa, cunoscînd ambiţiile partidelor politice, este puțin probabil că liderii vor ceda administrarea ţării unei persoane neutre politic, renunțînd la formula de guvernare care aduce beneficii anumitor grupări economice.

Mai mult, fostul premier consideră că opțiunea unui guvern tehnocrat nu este o soluție normală pentru un stat democratic. „Un astfel de guvern nu e liber nici de angajamente politice, nici faţă de alegători. Este o soluţie de avarie, o soluţie excepţională, cînd partidele politice nu pot găsi un consens pe formarea unei majorităţi, cînd se întîmplă lucruri excepţionale în țară”, a menționat fostul premier.

Ion Sturza a reiterat că nu este interesat în niciun proiect politic și nu are ambiții politice. Cu toate acestea, dacă este nevoie de expertiză pentru a depăși perioada de maximă cumpănă în care se află țara, este gata să contribuie la deblocarea situației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?