X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Candidaţii la funcţia de judecător la Curtea Constituţională susțin proba scrisă

16 noi. 2015,, 12:05   Puterea
1565 1

http://sputnik.md/moldova/20151116/3092783.html
Foto : noi.md

Cei șapte candidați înscriși în concursul anunțat de Guvern, pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională, susțin astăzi proba scrisă, informează NOI.md.

Candidații vor fi testați la capitolul cunoştinţe teoretice în drept constituţional, în jurisprudenţa Curţii Constituţionale şi în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, în special dosarele împotriva Moldovei. După finalizarea probei, membrii Comisiei vor evalua lucrările şi vor anunţa cine a fost admis pentru cea de-a doua etapă a concursului, interviul public.

Precizăm că la funcția de magistrat la Curtea Constituțională aspiră fostul ministru al Justiției Vladimir Grosu; membrul Consiliului Superior al Magistraturii Teodor Cîrnaț; actualul șef al Direcției juridice a Secretariatului Parlamentului, Ion Creangă; fostul procuror general-adjunct Eugen Rusu; consilierul Președinției în domeniul juridic Valentin Țîmbaliuc. În cursă s-au mai înscris Veaceslav Zaporojan, judecător-asistent la Curtea Constituțională, și Mihai Corj, decan al Facultății de Drept din cadrul Institutului Nistrean de Economie și Drept.

Printre condițiile şi cerinţele față de candidați se numără o reputație morală ireproșabilă, cunoștințe în domeniul sistemului juridic național și internațional, experiență juridică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?