Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Îi invit pe liderii partidelor parlamentare la discuții

11 noi. 2015,, 12:00  
867 3

Dodon: Îi invit pe liderii partidelor parlamentare la discuții
Foto: noi.md

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, îi invită pe liderii tuturor fracțiunilor parlamentare la discuții pe marginea declanșării alegerilor anticipate. În opinia sa, partidele proeuropene sînt în incapacitatea de a forma o nouă majoritate parlamentară, iar circa 70 la sută din populație optează pentru anticipate, notează NOI.md.

„Eu personal o să-i contactez pe reprezentanții celor patru partide să avem consultări despre situația din țară și să decidem asupra a două subiecte: modificarea Constituției pentru ca președintele să fie ales prin vot direct și organizarea alegerilor anticipate. Dacă sînteți pentru interesele cetățenilor, atunci haideți să mergem la anticipate, să ne judece oamenii. Avem nevoie de resetarea întregului sistem”, a menționat socialistul.

Potrivit lui Dodon, chiar dacă partidele proeuropene vor reuși să formeze o coaliție de guvernare, aceasta nu va rezista mult, iar, în consecință, poate apărea o nouă criză politică.

De asemenea, liderul PSRM a propus convocarea de urgență a ședinței Parlamentului, pentru examinarea problemei tarifelor la energia electrică și gazele naturale. „Ori se anulează majorarea, ori, dacă nu se poate anula, atunci guvernarea trebuie să găsească posibilitatea să compenseze diferența din contul statului. De unde bani? Propunerea socialiștilor este să confiscăm totul de la toți cei care au fost implicați în furtul miliardului, începînd cu Șor, Filat, Drăguțanu. Am confiscat, am vîndut și am achitat diferența de preț”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?