Eurovision stiri: 512
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Lupu: Au început negocierile oficiale pentru formarea coaliţiei de guvernare

10 noi. 2015,, 08:15   Puterea
1100 0

Foto: noi.md

Luni seara, 9 noiembrie 2015, au început negocierile oficiale privind formarea noii coaliţii de guvernare la care s-a anunţat şi elaborarea documentului care va sta va sta la baza guvernării. Declaraţii în acest sens a făcut preşedintele PDM, Marian Lupu la sfîrşitul rundei de tratativelor la care au participat, de asemenea, liderii PL şi ai PPEM, transmite IPN.

„A fost elaborat un document de lucru, care va sta la baza viitoarei guvernări. Documentul reprezintă o ofertă publică, care să ofere răspunsuri pentru toate întrebările şi va spulbera toate suspiciunile privind integrarea europeană. Am convenit că nu vom începe de la partajarea funcţiilor. Este o oferă pentru întreaga societate, dar şi pentru toţii deputaţii pro-europeni şi grupurile parlamentare. Ne propunem ca sarcină să venim cu o abordare responsabilă. Toate propunerile înaintate şi tot ce o să mai fie propus derivă din cîteva linii mari: implementarea acordului de Asociere cu UE, acţiuni de ordin economic şi de ordin social. Documentul va putea fi găsit mîine dimineaţă pe site-ul Partidului Democrat. Este un document de lucru. Am convenit împreună cu colegii că împreună lucrăm asupra definitivării acestui acord, care, precum ziceam, va fi pus la baza guvernării în ţara noastră”, a declarat Lupu.

Marian Lupu a anunţat următoarea rundă de negocieri pentru marţi, ora 19.30, la care i-a invitat şi pe liberal-democraţi. „Este vorba de o invitaţie generală. Pentru bosumflaţi nu mai există loc în actuala politică. Vor veni cei de la PLDM, foarte bine. Dacă nu vor veni, atunci ei şi societatea vor vedea spre ce tindem noi, cei care participă la constituirea acestui acord. Cred că acest acord va arăta un interes mai mare pentru majoritatea deputaţilor şi sperăm să avem o majoritate de cel puţin 51 de deputaţi. Motivul supărării vine nu din cauza că am votat moţiunea de cenzură, ci pentru că am votat ridicarea imunităţii lui Vlad Filat. Şi vreau să vă spun că am deplină certitudine că, dacă ar fi să se întîmple să revenim înapoi, că nu mai există acest exerciţiu de ridicare a imunităţii, în acest caz veneau la negocieri, rapid, şi nu aveau tot felul de frustrări şi supărări”, a adăugat fruntaşul democrat.

Marian Lupu a spus că îi pare logică decizia preşedintelui Romîniei Klaus Iohannis de a trimite Parlamentului spre reexaminare Legea pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă de 150 de milioane de euro între Romînia şi Republica Moldova. „Există cel puţin două temeiuri. Întîi de toate să nu uităm că nu doar în Republica Moldova nu avem guvern, ci şi Romînia are un guvern în exerciţiu doar. Asistenţa din partea statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romînia, vine să sprijine parcursul european al Republicii Moldova. Este logic ca preşedintele Romîniei să se asigure că în Republica Moldova vom avea o guvernare care va continua să pună accentul pe implementarea Acordului de Asociere. Între timp să nu uităm că mai au şi ei dificultăţi interne”, a spus liderul PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?