X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lupu: Pînă vineri vom întocmi acordul politic de constituire a alianței

9 noi. 2015,, 15:00   Puterea
2539 7

Lupu: Pînă vineri vom întocmi acordul politic de constituire a alianței
Foto : noi.md

Acordul politic de constituire a noii coaliții de guvernare ar putea fi gata pînă vineri, a anunțat astăzi liderul PD, Marian Lupu, în urma consultărilor cu șeful statului, Nicolae Timofti, notează NOI.md.

Politicianul a sugerat că în PLDM „sînt oameni care înțeleg foarte bine ce ar trebui să facă”. “Eu cred că acești oameni vor urma propriile idei și propria înțelegere a situației”.

„Am propus președintelui următorul scenariu cu două obiective majore. Din seara zilei de astăzi reluăm discuțiile cu cei din PL și grupul Leancă. Primul obiectiv este ca pînă la sfîrșit de săptămînă, pînă vineri, să avem un proiect de acord politic și program al viitoarei majorități, care să stipuleze clar prioritățile. Ulterior vom propune partidelor parlamentare și deputaților în mod individual să vină și să semneze acest acord”, a precizat Lupu.

Potrivit democratului, al doilea obiectiv este ca pe parcursul săptămînii viitoare să fie înaintată candidatura la funcția de premier. Marian Lupu a precizat că, deocamdată, nu a fost identificat un candidat pentru acest post.

„Nu avem un nume concret acum. Sarcina noastră este să ajungem la formarea unei majorități parlamentare”, a adăugat Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?