Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ciurea: Există două scenarii fezabile

2 noi. 2015,, 15:35   Parerile expertilor
4737 2

Ciurea: Există două scenarii fezabile
Foto : tribuna.md

PLDM se află în incapacitatea de a adopta decizii politice colective, ceea ce înseamnă că fiecare deputat al formațiunii se află acum pe cont propriu. Opinia aparține expertului politic de la IDIS „Viitorul” Corneliu Ciurea și a fost exprimată pentru NOI.md.

Potrivit lui Ciurea, în lipsa unui lider puternic, procesul de scindare a formațiunii va continua. „Membrii PLDM sînt în incapacitatea de a lua o decizie colectivă, pentru că sînt diverse curente de opinii, asta a evidențiat Streleț după reuniunea forului politic de ieri. În aceste condiții fiecare va fi lăsat pe socoteala lui. Streleț are anumite viziuni, alți deputați – alte viziuni. Nu cred că aceste viziuni pot fi reconciliate de o structură de partid, deoarece acest lucru este posibil doar în cazul în care există un lider puternic, or, tocmai acest lucru lipsește partidului”, a explicat Ciurea.

Analistul politic mai consideră că negocierile inițiate săptămîna trecută în vederea formării unei noi coaliții de guvernare pot avea o finalitate. Potrivit expertului, există două scenarii plauzibile în acest sens.

„Unul este asemănător celui aplicat în cazul votării Guvernului Gaburici, doar că rolul PLDM-ului va fi preluat de PL și, respectiv, format un guvern minoritar, susținut neoficial de comuniști. Al doilea scenariu – deputații PLDM, pe cont propriu, cel puțin, o bună parte dintre ei, vor lua o decizie independent de ceea ce crede PLDM-ul oficial și vor susține noua guvernare. Nu este neapărat ca ei să părăsească partidul”, a adăugat Corneliu Ciurea.

În ceea ce privește soarta ulterioară a PLDM-ului, expertul susține că semnalele nu sînt pozitive. „Deocamdată, există mari dubii cu privire la capacitatea acestor lideri de a recurge la un rebranding. Cred că PLDM-ul va exista o anumită perioadă plutind într-o anumită stare de derivă și, posibil, se va găsi un lider politic care, la un moment dat, va fi în stare să reformateze partidul”, a conchis Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?