Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chirilă: Alegerile anticipate ar putea fi deznodămîntul crizei politice (VIDEO)

31 oct. 2015,, 11:00   Politică
5045 2
Foto: noi.md
Directorul Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă, consideră că o nouă alianță între vechii parteneri se va solda cu eșec dacă problemele acumulate nu vor fi depășite. În cadrul unui interviu oferit portalului NOI.md, Chirilă a explicat că motive întemeiate pentru demiterea Guvernului Streleț nu au existat și că la mijloc ar fi vorba de răfuieli politice.

„După arestarea lui Filat, această demisie era previzibilă, pentru că nu mai există încredere între partenerii alianței. Dacă se demite un guvern, trebuie să se vină nu doar cu suspiciuni, dar cu probe concrete. În cazul dat, mă tem că nu există această certitudine și avem de a face cu niște jocuri politice care arată cît e de iresponsabilă clasa noastră politică. O resetare a guvernării se impune. Sigur, nu va fi atît de ușor de realizat, prea multe supărări s-au adunat între principalele partide”, a explicat intervievatul.

În opinia lui Victor Chirilă, după înfrîngerea suferită în Parlament, PLDM va avea nevoie de o reformă internă profundă. Acest lucru însă va fi dificil de realizat, fără a avea în față un lider puternic, a menționat Chirilă.

„Totul depinde de ceea ce vor să facă reprezentanții PLDM – fie acceptă să participe la crearea unei noi coaliții de guvernare, fie se retrag în opoziție și încep să facă ordine în propriul partid. E nevoie de o curățire a PLDM-ului, dar nu numai. Cert este că acest partid are acum șansa să facă această curățire”.

Totodată, Victor Chirilă nu exclude că alegerile anticipate ar putea avea loc în primăvara sau toamna anului viitor. „S-ar putea ca aceste alegeri să fie deznodămîntul firesc al actualei crize politice în care ne aflăm și, sigur, am putea asista la o reconfigurare a clasei politice”, a menționat directorul APE.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?