X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Lavrov: Forțele aeriene ruse, gata să sprijine opoziția susținută de Occident în lupta cu Statul Islamic

24 oct. 2015,, 19:00   Externe
3694 0

Foto: mprnews.org

Forțele aeriene ruse sunt gata să asigure sprijin aerian Armatei siriene libere (ASL), opoziția siriană susținută de Occident, în lupta sa împotriva organizației Statul Islamic (SI), a anunțat sâmbătă ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, relatează AFP. "Suntem gata să susținem aerian și opoziția patriotică, inclusiv Armata siriană liberă", a declarat el în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Rossiia 1.

"Principalul scop pentru noi este să-i abordăm pe oamenii care pot, cu deplină autoritate, să reprezinte grupurile armate care combat terorismului", a declarat el conform textului transcris de postul de televiziune. Anunțul a fost făcut după anunțarea, vineri, a unui acord între Rusia și Iordania, care face parte din coaliția anti-SI condusă de SUA, "pentru a-și coordona acțiunile, printre care și cele ale forțelor aeriene în Siria".

Serghei Lavrov și omologul său american John Kerry au convenit vineri să exploreze noile posibilități pentru a ajunge la un acord politic în conflictul din Siria. Lavrov a mai spus că Kremlinul dorește ca Siria să se pregătească de alegeri parlamentare și prezidențiale.

"Actorii externi nu pot decide nimic pentru sirieni. Trebuie să-i forțăm să vină cu un plan pentru țara lor, unde interesele fiecărui grup religios, etnic și politic vor fi protejate", a mai spus Lavrov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?