X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Suedia va continua să sprijine programul de reforme în Moldova

21 oct. 2015,, 12:30   Economie
2175 0

Швеция продолжит поддерживать программу реформ в Молдове
Foto: gov.md

Suedia va continua să sprijine programul de reforme în Moldova şi cursul european al ţării noastre. Asigurările au fost date de noul ambasador al Suediei în Moldova, Signe Burgstaller, în timpul unei întrevederi susţinute cu prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleţ, în cadrul căreia a avut loc o discuţie amplă privind relaţiile moldo-suedeze la nivel bilateral, precum şi cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale din care fac parte cele două state, relatează NOI.md.

Premierul moldovean a mulţumit Guvernului Suediei pentru asistenţa generoasă acordată ţării noastre. Totodată, Valeriu Streleţ s-a pronunţat pentru intensificarea dialogului dintre Moldova şi Suedia, exprimîndu-şi convingerea că acest parteneriat va continua şi pe durata mandatului noului ambasador suedez în ţara noastră.

Interlocutorii au abordat situaţia social-politică din Moldova, priorităţile guvernului moldovean, precum şi perspectivele de cooperare în acest sens. Părţile au mai discutat chestiunea privind asigurarea securităţii energetice a ţării noastre, promovarea proiectelor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice, precum şi posibilităţile de cooperare în vederea sporirii competitivităţii sectorului agricol al Moldovei.

Elveţia este unul dintre cei mai importanţi parteneri de dezvoltare ai Moldovei, care promovează proiecte în cele mai diverse domenii socio-economice. În prezent, în Moldova sînt implementate un şir de proiecte finanțate de guvernul suedez, în valoare de 37 de milioane de euro. Strategia suedeză privind asistenţa internaţională de dezvoltare pe anii 2014-2020 prevede alocarea a 14 milioane de euro anual pentru promovarea reformelor în Moldova, axîndu-se pe trei direcţii principale: integrarea economică a Moldovei în UE, asigurarea drepturilor omului şi supremaţiei legii, protecţia mediului ambiant şi consolidarea rezistenţei faţă de schimbările climaterice globale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?