Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Astăzi se desfășoară Forumul de afaceri moldo-polonez

20 oct. 2015,, 14:30   Business
2995 3
Сегодня проходит молдавско-польский бизнес-форум
Foto: trm.md
Astăzi, 20 octombrie, la Chișinău se desfășoară Forumul de afaceri moldo-polonez, axat pe eficiența energetică și organizat de Asociația Patronală în Domeniul Energetic din Republica Moldova (APDE) și Asociația Europeană a Tinerilor Antreprenori (YEBA), cu suportul Ambasadei Poloniei în Moldova și al MAE al Poloniei. În cadrul evenimentului vor avea loc inclusiv întîlniri în formatul B2B (business to business), comunică NOI.md.

La lucrările forumului au participat Valeriu Triboi, viceministru al Economiei, Artur Michalski, ambasadorul Poloniei în Moldova, Alexandru Săndulescu, consilier al UE pentru politica în domeniul energeticii în aparatul prim-ministrului al RM, Mihail Stratan, director al Agenției pentru Eficiența Energetică, reprezentanți ai 37 de întreprinderi moldovenești și 19 poloneze.

Potrivit Alexandrinei Robu, președinte al YEBA, forumul are cîteva scopuri principale, printre care preluarea experienței avansate poloneze în domeniul eficienței energetice, pentru a moderniza ramura energeticii și, grație acestui fapt, consumatorii să beneficieze de servicii mai bune. S-a stabilit și obiectivul ca antreprenorii din ambele țări să-și găsească parteneri de afaceri pentru cooperare îndelungată. Al treilea scop important este de a atrage investiții europene pentru modernizarea energeticii Moldovei.

Valeriu Triboi a remarcat importanța acestui forum, în contextul în care sporirea eficienței energetice este una dintre prioritățile principale ale Guvernului. „Aceasta se referă atît la livrări, transportare și distribuire a energiei și combustibilului, cît și la utilizarea eficientă a resurselor energetice, grație utilizării tehnologiilor judicioase. La scopuri și priorități se referă diversificarea tipurilor de combustibil și utilizarea surselor regenerabile de energie, pentru a diminua dependența de importurile de resurse energetice. Noi sîntem interesați în atragerea investițiilor private în reabilitarea obiectelor existente în energetică și în construcția altora noi. Ministerul Economiei susține implementarea experienței avansate în domenii precum epurarea apei, procesarea deșeurilor, eficiența energetică și producerea de energie din surse regenerabile”, a spus viceministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?