X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Bulgaria a decis să introducă vize biometrice

13 oct. 2015,, 10:23   Externe
2224 0
Foto: rtr.md
În Bulgaria se preconizează introducerea unei proceduri obligatorii de preluare a datelor biometrice la obţinerea vizelor de intrare în ţară, scrie publicaţia „Bolgariskie novosti po-russki”.

Se menţionează că modificările vor fi introduse la Legea privind cetăţenii străini după ce peste două săptămîni acestea vor fi dezbătute de Guvernul ţării şi Adunarea Populară a Bulgariei (organul suprem al puterii de stat).

Se presupune că procedurii de dactiloscopie vor fi supuşi cei care pretind o viză pe termen scurt. În afară de aceasta, modificările îi vor viza şi pe cei care intenţionează să obţină un permis de şedere pe termen lung în ţară pentru afaceri. De asemenea, pentru această categorie de cetăţeni străini se prevede să se introducă cerinţe obligatorii potrivit cărora businessmenii vor fi obligaţi să angajeze cel puţin zece cetăţeni ai Bulgariei.

Scopul modificărilor este introducerea unui control riguros asupra scopului călătoriei şi cauzelor şederii cetăţenilor străini în ţară. Se presupune că pentru cetăţenii Uniunii Europene procedura obţinerii vizelor pe termen lung va fi simplificată.

La 7 octombrie s-a comunicat că în vara anului 2015 fluxul de turişti pe litoralul bulgăresc a scăzut cu 10 la sută. Pierderile cumulative au atins valoarea de 150 de milioane de euro. Cel mai mult a scăzut fluxul de turişti din Rusia şi Ucraina.

Potrivit datelor Agenţiei Ruse de Turism, în prima jumătate a anului 2015 Bulgaria a intrat în Top 20 cele mai populare ţări pentru turiştii ruşi. Timp de şase luni ea a fost vizitată de circa 124 de mii de cetăţeni ruşi. În perioada similară a anului 2014 ţara a fost vizitată de 195,5 mii de călători din Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?