X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Extraterestrii ne vor distruge, avertizeaza Stephen Hawking!

4 oct. 2015,, 23:30   Externe
6233 3

Foto: naked.science.ru

Astrofizicianul Stephen Hawking a declarat ca nu crede in existenta lui Dumnezeu, stiinta fiind capabila sa explice toate procesele care se produc in natura. In opinia lui, inteligenta artificiala o va depasi pe cea a omului peste 100 de ani, iar extraterestii s-ar putea dovedi niste cuceritori, care vor incerca sa ocupe Pamantul si sa il colonizeze.

"Folosesc cuvantul Dumnezeu, dar numai in sens abstract, la fel ca Einstein cand vorbea despre legile naturii. Avem suficienta stiinta pentru a explica aparitia lumii si nu trebuie sa-l amestecam pe Dumnezeu", a declarat omul de stiinta pentru publicatia spaniola El Pais.

In schimb, astrofizicianul crede in existenta extraterestrilor. "Posibil, extraterestrii vor deveni cuceritori si vor coloniza toate planetele la care vor reusi sa ajunga. Mintea mea matematica imi spune ca toate calculele si cifrele ne permit sa gandim despre civilizatiile extraterestre ca despre ceva real. Marea provocare este de a intelege cum arata ei", spune omul de stiinta.

In alta ordine de idei, Hawking a avertizat ca intr-un viitorul nu foarte indepartat, omenirea va trebui sa se gandeasca serios la pericolul reprezentat de computere. El sustine ca peste 100 de ani, inteligenta artificiala o va depasi pe cea a omuluila anumiti parametri. Iar atunci, omul va trebui sa se convinga ca masinile au acelasi scop ca si noi.

"Cred ca viitorul rasei umane depinde de capacitatea noastra de a ne gasi o alta casa undeva in Univers, pentru ca riscul ca Terra sa fie distrusa de o catastrofa creste permanent. Iata de ce imi doresc ca oamenii sa inteleaga importanta cercetarilor spatiale", a concluzionat Hawking.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?