Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Unul din principalii distribuitori de energie electrică vine cu o avertizare pentru populație

2 mar. 17:18   Societate
3866 0

Premier Energy, anunță într-un comunicat de presă că intervențiile neautorizate, furtul de ulei dielectric sau alte elemente ale echipamentelor electrice cauzează întreruperi ale energiei electrice, iar cel mai important este că acestea pot provoca situații de risc major de incendii şi electrocutare.

În acest sens, unul din principalii distribuitori de energie electrică din țară vine cu o serie de recomandări:

  • Nu interveni în instalaţiile electrice!
  • Asigură-te că branșamentul, rețelele interne și cablurile electrice sunt intacte. Dacă izolaţia este deteriorată, acestea trebuie înlocuite de către un specialist.
  • Este interzisă strămutarea branșamentului și a contorului electric fără permisiunea operatorului sistemului de distribuţie.
  • Coordonează prealabil orice lucrări în preajma instalaţiilor electrice.

Vedeți mai jos 21 de reguli de aur care vă vor ajuta să controlați riscurile de rănire sau deces prin electrocutare:

Regula nr. 1

Evitați contactul cu circuite electrice sub tensiune.


Regula nr. 2

Tratează toate circuitele și aparatele electrice ca și în cazul în care ar fi sub tensiune.

Regula nr. 3

Întrerupeți alimentarea cu energie electrică înainte de orice intervenție asupra unui echipament sau instalație electrică.

Regula nr. 4

Utilizați numai scule electroizolante atunci când lucrați în instalații electrice.

Regula nr. 5

Vă recomandăm să îndepărtați inelele, brățările sau alte tipuri de bijuterii metalice când interveniți într-o instalație electrică. Luați aminte, ne poate salva viața!

Regula nr. 6

Atunci când totuși este nevoie să lucrați sub tensiune, asigurați-vă că mâinile sunt uscate, purtați mănuși și echipamente de protecție electroizolante.

Regula nr. 7

În cazul în care sunteți în situația să lucrați sub tensiune dar nu purtați mănuși de protecție, lucrați cu o singură mână, păstrând-o pe cealaltă în buzunar. Această măsură de precauție reduce posibilitatea producerii unor accidente care au drept rezultat trecerea curentului prin cavitatea toracică.

Regula nr. 8

Evitați pe cât posibil utilizarea echipamentelor electrice în zonele cu umiditate ridicată.

Regula nr. 9

În cazul în care apa sau un produs chimic este vărsat pe un echipament electric, opriți lucrul, întrerupeți alimentarea cu energie electrică și nu mai utilizați acest echipament până când acesta nu a fost verificat din punct de vedere al electrosecurității.

Regula nr. 10

În cazul în care o persoană vine în contact cu un conductor electric aflat sub tensiune, nu atingeți echipamentul, cablul de alimentare sau persoana. Pastrați-vă calmul pentru a nu complica și mai mult situația și deconectați în cel mai scurt timp sursa de alimentare.

Regula nr. 11

Echipamentele electrice și electronice care sunt sursa unor „furnicaturi”, trebuie sa fie urgent deconectate și raportate cu promtitudine pentru reparații și verificări.

Regula nr. 12

Dacă dispozitivul de protecție al unui circuit semnalează un defect întrerupând alimentarea, nu încercați corectarea acestei erori prin înlocuirea dispozitivului cu unul de o valoare mai mare.

Regula nr. 13

Înainte de a începe lucrul în apropierea condensatorilor, scurtcircuitați terminalele pentru a preveni șocul electric.

Regula nr. 14

Niciodată nu atingeți echipamentele sau alte aparate electrice utilizate la lucru de alte persoane.

Regula nr. 15

Izolați toate contactele electrice sau alte părți ale instalației electrice, astfel încât nimeni să nu poată veni accidental în contact cu ele.

Regula nr. 16

Nu interveniți niciodată asupra echipamentelor sau instalațiilor electrice atunci când podeaua este umedă, mâinile, picioarele, sau corpul este transpirat.

Regula nr. 17

Atunci când este necesară verificarea unor echipamente electrice prin atingere, faceți acest lucru cu dosul palmei, astfel încât în cazul unui șoc electric contracția mâinii să nu ducă la prinderea/lipirea de echipamentul său conductorul sursa.

Regula nr. 18

Nu depozitați lichide inflamabile sau neinflamabile în apropierea sau pe echipamentele electrice.

Regula nr. 19

La deconectarea unor circuite de forță, circuitele de comandă pot ramâne sub tensiune. Verificați și asigurați-vă că ați citit cu atenție schema de distribuție.

Regula nr. 20

Nu lăsati nesupravegheate echipamente electrice sub tensiune.

Regula nr. 21

Nu purtați haine largi sau nu interveniți în instalații purtând camașă sau tricou cu mâneca scurtă. Fiți îmbrăcați adecvat, comportați-vă cu responsabilitate.

10
3
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?