Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Interzis în Anglia şi Ţara Galilor

2 oct. 2015,, 13:50   Externe
2513 0

Foto: auto-bild.ro

Fumatul în mașină, în prezența copiilor, este interzis de astăzi în Anglia şi Ţara Galilor. Decizia a fost luată de Guvernul de la Londra. Tot azi a fost lansată o campanie socială antifumat.

Mulţi britanici susţin noua lege:

"Nu aș vrea să mă aflu într-o mașină în care se fumează. Sînt însărcinată şi exclud categoric acest lucru. Este foarte bine că legea intră în vigoare."

"Această lege trebuia să intre în vigoare mai devreme, atunci cînd a fost interzis fumatul în spațiile publice."

Fumatul în spațiile publice a fost interzis în Marea Britanie în 2007. Noua prevedere va fi aplicată deocamdată doar în Anglia și în Țara Galilor, iar Parlamentul scoțian a anunțat că va discuta despre acest subiect anul viitor.

Şoferii și pasagerii nu au voie să fumeze atunci cînd un minor se află în mașină, chiar dacă geamurile sînt deschise. Excepție fac doar automobilele decapotabile. Interdicţia nu se referă la ţigările electronice. Cei care nu vor respecta legea riscă o amendă de 50 de lire sterline.

Potrivit unui studiu efectuat recent de către cercetătorii Universității Newcastle, fumul de ţigară poate fi letal pentru copii, dacă este vorba despre un spaţiu închis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?