Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

UE anunță că anularea vizelor pentru ucraineni e prestabilită

30 sep. 2015,, 14:50   Externe
6726 2
Foto: whitehimal.tv
Diplomatul european Ovidiu Viorel Naftanaila, responsabil pentru monitorizarea Planului de acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize în cadrul reprezentanței UE din Ucraina, susține că decizia fundamentală privind liberalizarea regimului de vize deja a fost adoptată. El a comunicat acest lucru în cadrul conferinței susținute la Centrul Internațional al Studiilor de Perspectivă, comunică Evropeiskaia pravda.

„Astăzi nu mai discutăm dacă va beneficia sau nu Ucraina de liberalizarea regimului de vize. Întrebarea este cînd se va produce acest eveniment”, susține Naftanaila.

Reprezentantul UE nu a precizat ce obiective urmează să realizeze Ucraina, însă a dat asigurări că Guvernul ucrainean tratează „destul de corect” aceste sarcini în procesul de formare a acestor planuri pe marginea liberalizării regimului de vize.

Potrivit terminologiei UE, fixate în documentele bilaterale, liberalizarea în contextul liberalizării regimului de vize este anularea vizelor pe termen scurt în toate țările UE, în afară de Marea Britanie și Irlanda, pentru turiștii din Ucraina.

Reamintim că în declarația comună lansată la finalul Summitului Parteneriatului Estic de la Riga desfășurat la 22 mai, se menționează că Ucraina va putea beneficia de regimul fără vize cu UE dacă va avea un aviz pozitiv al Comisiei Europene la finele anului curent.

Totodată, ministrul de interne, Pavel Klimkin, a comunicat că termenul de introducere a regimului fără vize cu UE pentru Ucraina nu a fost specificat, însă acest lucru va fi posibil în anul 2016.

De menționat că ucrainenilor li se promite intrarea liberă în Europa încă din anul 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?