Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cînd va demara construcția drumului de centură la Comrat

28 sep. 2015,, 12:00   Economie
2979 0

Когда начнут строить объездную дорогу в Комрате?
Foto: enigagauzia.md


Construcția drumului de centură la Comrat, cu o lungime de 18 km, urmează să demareze în anul 2016, iar licitația pentru efectuarea lucrărilor va fi organizată pînă la sfîrșitul anului curent. La un acord în acest sens s-a ajuns în cadrul întrevederii de lucru dintre primul adjunct al bașcanului Găgăuziei, Vadim Ceban, primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, informează NOI.md.

Construcția drumului de centură la Comrat va costa 23 de milioane de euro, care vor fi alocați de Banca Europeană de Investiții. Vadim Ceban, Serghei Anastasov și Iurie Chirinciuc au discutat despre etapele de realizare a acestui proiect, inclusiv aspecte legate de demararea construcției într-o perspectivă apropiată.

Funcționarii au menționat că documentația de proiectare și cheltuieli a proiectului a fost deja elaborată. În cadrul întrevederii a fost discutată și starea în care se află strada Cotovschi din Comrat, care în prezent îndeplinește rolul drumului de ocolire. În context, Iurie Chirinciuc a menționat că pentru reabilitarea traseului național M3 au fost alocați 500 de mii de lei. O parte din acești bani va fi cheltuită pentru reparația străzii Cotovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?