X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Negocieril „1+1” despre milițianul transnistrean, deportarea cetățenilor de pe aeroport și Publica TV

25 sep. 2015,, 17:45   Politică
5328 3
Переговоры «1+1» о приднестровском милиционере, депортации граждан из аэропорта и Publika TV
Foto: vestipmr.info
În cadrul negocierilor reprezentanților politici ai Moldovei și Transnistriei a fost abordat subiectul ce vizează urmărirea penală cu motive politice a cetățenilor transnistreni de către Moldova, comunică NOI.md.

Potrivit spuselor șefului MAE al Transnistriei Vitali Ignatiev, a fost examinată situația privind reținerea și aflarea în închisoarea de la Atena a milițianului transnistrean MaksimKuzmiciov. „Partea moldovenească a încercat să ne furnizeze informație despre situația curentă, dar, spre regret, noi n-am văzut rezultate concrete în vederea soluționării problemei extrem de actuale pentru Transnistria”, - a spus negociatorul transnistrean.

„Atenție susținută s-a acordat problematicii deportării cetățenilor noștri de pe Aeroportul Chișinău, - a comunicat Ignatiev. – Partea moldovenească a fost în dificultate, cînd a trebuit să prezinte detalii, precum și mecanismele anulării acestor restricții față de cetățenii transnistreni, doar a sugerat să se apeleze la legislația Moldovei. După părerea noastră, aceasta este o tratare neconstructivă, deoarece anume reprezentanții politicisînt responsabili de asigurarea drepturilor și intereselor cetățenilor, de soluționarea aspectelor problematice din cadrul procesului de reglementare. Această încercare de eschivare, de „a se ascunde” în spatele legislației RM, este contraproductivă. Este vorba despre soarta unor persoane concrete, care sînt separate de familiile lor, nu se pot deplasa la serviciu, nu pot să se asigure financiar, aflîndu-sedeparte de casă. Contăm pe înțelegere din partea moldovenească”.

Dînd răspuns la întrebarea despre motivele reținerii jurnaliștilor canalului de televiziune Publika TV și despre obstacolele în deplasarea liberă pe teritoriul autoproclamatei RMN, șeful diplomației transnistrene a menționat că acest canal încalcă prevederile Comisiei Unificate de Control, dar nu s-a adoptat decizia de a anula acreditarea canalului pe teritoriul RMN. Potrivit spuselor lui, jurnaliștii canalului de televiziune își permit acțiuni neconstructive și depășesc cadrul etic al comunității de jurnalism, acceptat nu numai în Transnistria, dar și în celelalte țări ale lumii.

Vitali Ignatiev a reprezentat pentru prima dată partea transnistreană la un nivel atît de înalt. În postul de ministru al afacerilor externeel a succedat-o pe Nina Ștanski, care recent s-a căsătorit cu șeful RMN Evgheni Șevciuk și ș-a finalizat cariera politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?