X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Tulbure: În țara asta și protestele sînt monopolizate

22 sep. 2015,, 14:15   Politică
5681 6

Tulbure: În țara asta și protestele sînt monopolizate
Foto : vedomosti.md

Desfășurarea separată a două acțiuni de protest, cu revendicări similare, va duce la o dezbinare și mai mare a societății. Opinia aparține politologului Alexei Tulbure și a fost exprimată pentru NOI.md în contextul intenției partidelor de opoziție de a organiza propria acțiune de protest față de actuala guvernare.

Potrivit intervievatului, între cele două grupuri de inițiativă ar trebui să existe o conlucrare minimă, întrucît cerințele ambelor părți se referă la demisia conducătorilor compromiși, depolitizarea instituțiilor de stat și organizarea alegerilor anticipate.

„Deja au sunat învinuiri la adresa partidelor proruse din partea liderilor Platformei «DA», care au declarat că fac jocul nu știu cui. Chestia asta va continua. Bineînțeles că și cei care vor protesta în fața Parlamentului se vor consuma în atacuri împotriva Platformei. E o situație tristă și proastă, care arată încă o dată că moldovenii nu sînt capabili chiar și în fața primejdiei mari să-și unească eforturile”, a punctat Tulbure.

Politologul susține că ridicarea problemei vectorului extern al Republicii Moldova este acum inoportună și, din acest considerent, luptele ideologice trebuie lăsate la o parte. În opinia lui, în urma acestei dezbinări a protestatarilor va avea de cîștigat doar guvernarea.

„Aceste două tabere de protestatari se vor ataca una pe alta, iar guvernarea va bate bucuroasă din palme. Acum problema stă altfel – trebuie să întoarcem Moldova în spațiul democratic, să creăm condiții pentru alegeri libere și corecte. Totul în țara asta s-a monopolizat – instituțiile de stat, presa, acum se monopolizează și protestele”, a adăugat politologul.

Intervievatul a mai precizat că nu are deocamdată motive să creadă că forțele de stînga intervin cu scopul de a prelua inițiativa de la Platforma „DA”. „Platforma trebuie să facă un pas simplu acum sau ei așteaptă să vină altcineva să le ia oamenii? Ei trebuie să spună clar – «avem un scop comun să scăpăm de oligarhi»”, a conchis Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?