Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Saakașvili: Ucraina este o societate pe acțiuni

15 sep. 2015,, 11:20   Externe
4518 1

Foto: abc.net.au

Guvernatorul regiunii Odesa Mihail Saakașvili a comparat Ucraina cu o societate pe acţiuni, care este controlată de guvernul din umbra al oligarhilor şi nu de structurile oficiale.

El a declarant acest lucru în cadrul reuniunii anuale a Yalta European Strategy (YES), sîmbătă la Kiev, transmite lenta.ru cu referire la "Interfax".

"Da, avem, de fapt, un guvern din umbră, un guvern paralel (...) Cei care conduc - aceştia sînt, de fapt, proprietarii acestei societăţi pe acțiuni", - a spus Saakașvili. El a adăugat că "Ucraina este proprietatea (...) unor oligarhi".

Potrivit lui, sistemul informal este, de asemenea, în criză, la fel ca instituţiile statului. "Și iată, sistemul este în criză, celălalt sistem este în criză, serviciul public este în criză, iar noi trebuie să conștientizăm unde ne aflăm?", - se întreabă el.

Guvernatorul regiunii Odesa a recunoscut că în guvernul Iaţeniuk sînt cîţiva reformatori "dar fiecare oligarh are procurorii săi, poliție, judecători și armată, și grupuri paramilitare, vehicule blindate, muniție, și ei le plătesc, pentru că guvernul nu le achită nici salarii".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?