Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sfatul comun al lui Snegur şi Lucinschi: Dialog constructiv între guvernanţi şi protestatari!

14 sep. 2015,, 11:22   Politică
16845 7
Снегур и Лучинский призывают власти и протестующих к диалогу
Foto: tribuna.md
Foștii preşedinţi ai Republicii Moldova Mircea Snegur și Petru Lucinschi îi îndeamnă pe guvernanţii de la putere să nu se mai eschiveze de la discuţii cu protestatarii şi să nu tărăgăneze începerea unui dialog cu aceştia. Totodată, cei doi foşti şefi de stat îi îndeamnă pe protestatari să deruleze acţiunea de protest în mod paşnic şi fără excese, întrucât revendicările lor necesită timp pentru a fi realizate.

”Este inadmisibil ca guvernanții să se eschiveze de la discuții sau să încerce a le tergiversa prin diferite modalități. Orice zi de tărăgănare a dialogului constructiv va agrava situația, care ar putea ieși de sub control. Firește, orice tratative trebuie pregătite minuțios de către experți. Dar la faza finală va trebui să participe conducerea de vârf a țării și liderii partidelor de la guvernare. Să nu punem la încercare răbdarea oamenilor”, se arată într-o declarație a celor doi foști președinți, dată publicităţii vineri seara.

În acelaşi timp,Mircea Snegur şi Petru Lucinschi au făcut un apel către protestatarii din PMAN, să protesteze paşnic, în mod civilizat, pentru a nu provoca un conflict intern.

”Revendicările înaintate vor cere anumit timp pentru a putea fi realizate. Pentru aceasta este nevoie ca protestele să deruleze numai în mod pașnic, civilizat, fără excese. În niciun caz nu trebuie să provocăm vreun conflict intern. Obiectivul principal trebuie să fie bunăstarea RM, prezentul și viitorul ei”, au menţionat cei doi preşedinţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?