Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Candu va solicita FMI să evalueze activitatea BNM

10 sep. 2015,, 18:00   Economie
18033 1
Канду попросит МВФ оценить деятельность Нацбанка Молдовы
Foto: ru-trade.info
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, va solicita Fondului Monetar Internațional (FMI) să evalueze activitatea Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în perioada 2014-2015. Oficialul a menționat că decizia privind posibila demitere a guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu, cerută de protestatarii din centrul Chișinăului în legătură cu furtul unui miliard de euro din băncile problematice, poate fi luată doar după evaluarea respectivă. Andrian Candu a făcut această declarație în cadrul întrevederii cu liderii Platformei Civice „Dreptate și Adevăr”, informează NOI.md. Spicherul a menționat că deja vineri, 11 septembrie, va adresa o scrisoare oficială FMI cu solicitarea de a evalua activitatea BNM în perioada 2014-2015.

Andrian Candu a subliniat că experții FMI au evaluat activitatea BNM în anii precedenți și acum va solicita acestei instituții internaționale să aprecieze activitatea BNM în ultimii doi ani, în contextul crizei din sectorul financiar-bancar și fraudele cu participarea celor trei bănci problematice.

Spicherul a mai spus că în noul memorandum-acord pe care Guvernul dorește să-l semneze cu FMI va fi un capitol aparte dedicat activității BNM în anii 2014-2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?