X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În Moldova va fi creat Consiliul național pentru reforma administrației publice

9 sep. 2015,, 17:30   Politică
2090 1

În Moldova va fi creat Consiliul național pentru reforma administrației publice
Foto: totul.md

În baza recomandărilor partenerilor de dezvoltare, Guvernul urmează să creeze o structură responsabilă de implementarea și monitorizarea politicilor în domeniul administrației publice locale. Este vorba de Consiliul național pentru reforma administrației publice locale, notează NOI.md.

Potrivit documentului, Consiliului va fi format din reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului și prezidat de prim-ministru. Secretarul general al Guvernului, Sergiu Palihovici, a ținut să precizeze că crearea acestei structuri este o precondiție a partenerilor europeni pentru finanțarea ulterioară a reformei administrației publice locale.

„Acest consiliu își propune să fie o platformă la nivel înalt pentru luarea deciziilor în privința reformei administrative. Atestăm o sumedenie de strategii în diferite domenii, care rămîn doar pe hîrtie. Acest consiliu național e necesar pentru a da o notă eficienței celorlalte consilii care activează pe domenii de competență. De asemenea, încet-încet trebuie să ne îndreptăm spre adoptarea Strategiei naționale de reformă a administrației publice locale”, a precizat Palihovici.

În context, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a declarat că atribuțiile Consiliului trebuie formulate în mod corespunzător, astfel încît să nu îngrădească competențele deja existente ale organelor administrației publice.

În cele din urmă, aprobarea hotărîrii cu privire la Consiliul național pentru reforma administrației publice a fost amînată pentru următoarea ședință. Unii miniștri s-au arătat nemulțumiți de faptul că documentul nu a fost definitivat în formă scrisă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?