X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Nantoi, despre coaliția din Consiliul Municipal Chișinău

3 sep. 2015,, 16:25   Capitala
8405 2
Нантой о коалиции в Кишиневском муниципальном совете
Foto: flux.md
„Personal regret că colegii noștri din alte fracțiuni nu au fost informați despre mersul negocierilor privind constituirea coaliției în Consiliul Municipal Chișinău și aceștia s-au simțit ignorați. Însă pe viitor ne vom strădui să înlăturăm asemenea momente”, a declarat pentru NOI.md președintele fracțiunii Partidului Popular European din Moldova, Oazu Nantoi, care este și unul dintre participanții la negocieri.

Potrivit lui Nantoi, fracțiunea condusă de el a propus ca „coaliția să contribuie la un dialog constructiv în cadrul CMC, pentru a fi mai puțină geopolitică și pentru mai mult constructivism”. „Dacă nu se va întîmpla nimic ieșit din comun, la ora 20.00 urmează să fie semnat acest document. Se preconizează că acordul va fi semnat de cel puțin 26 de consilieri care reprezintă patru partide”.

„Negocierile s-au lungit, pentru că în privința mai multor probleme avem opinii diferite”, a explicat Oazu Nantoi. „Pot să vă spun că au fost destule momente principiale pe care le-am discutat fără a pătrunde în esență. Spre exemplu, este vorba despre reformarea unor structuri interne ale Primăriei, dar și alte chestiuni destul de sensibile pentru colegii din posibila alianță. Am coordonat textele cu conducerea fiecărui partid și aceasta a durat ceva timp. Acordul propriu-zis conține un șir de priorități”.

Astăzi, la ora 20.00, urmează să fie semnat acordul privind crearea coaliției majoritare în Consiliul Municipal Chișinău dintre consilierii a patru partide: PL, PLDM, PDM și PPEM. După semnare urmează să aibă loc ședința amînată de dimineață.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?