Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CEC a stabilit data convocării primei ședințe a consiliului municipal Bălți și a unor consilii raionale

22 noi. 2023,, 15:53   Politică
2359 0

Comisia Electorală Centrală a stabilit data convocării în prima ședință a consiliului municipal Bălți și a unor consilii raionale.

Astfel, pentru data de 23 noiembrie, începînd cu ora 10:00, în ședință se vor convoca consilierii din Consiliul municipal Bălți și Consiliul raional Cahul.

Iar consilierii din cadrul Consiliului raional Căușeni se vor convoca în ședință pe 24 noiembrie 2023, începînd cu ora 10:00.

Pe 27 noiembrie 2023, începînd cu ora 10:00, în ședință se vor convoca și consiliile raionale Florești și Ștefan Vodă.

Conform prevederilor cadrului legal, ședința consiliului este deliberativă dacă la ea participă cel puțin două treimi din numărul consilierilor aleși. La ședința de constituire se dezbat doar subiecte referitoare la aducerea la cunoștință, de către reprezentantul organului electoral a hotărîrii privind atribuirea mandatelor de consilier, inițierea constituirii fracțiunilor, a alianțelor, a blocurilor, inițierea constituirii comisiilor consultative de specialitate.


Lucrările ședinței de constituire sînt conduse de cel mai în vîrstă consilier dintre cei prezenți la ședință, asistat de unul sau 2 dintre cei mai tineri consilieri dintre cei prezenți.

5
0
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?