Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul Agriculturii despre compania Aroma

24 aug. 2015,, 09:15   Societate
4704 1

Foto: noi.md

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, afirmă că compania „Aroma” se află în incapacitate de a-și onora obligațiunile față de creditori. Asta chiar dacă a fost stabilit un program de cinci ani, prin care această situație să fie depășită.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiuniiAlb&Negru de la UNIMEDIA.

„În anul 2013, compania „Aroma” a intrat în stare de insolvabilitate. Atunci, conform hotărîrii judecătorești a fost stabilit un plan de restructurare. Din cîte cunosc, acest plan a fost divizat în cinci ani de zile în așa fel, încît compania să-și îndeplinească obligațiunile față de creditori.

Astăzi sîntem într-o situație în care S.A. „Aroma” nu-și poate onora obligațiunile. O parte diin creditori chiar au solicitat ca o parte din gaj să fie expus la vînzare ca să-și poată recupera banii și mă refer aici la vînzare prin licitație a clădirii de pe strada Toma Ciorbă din centrul Chișinăului. Noi ca minister și ca fondator ne-am exprimat în nenumărate ori dezacordul în primul rînd cu evaluarea acestei clădiri.

După estimările noastre valoarea ei este mult mai mică decît valoarea pe piață. Această clădire este un obiect protejat de stat și nu ar putea fi vîndut fără acordul tuturor creditorilor, inclusiv a fondatorului. Noi la moment nu sîntem de acord și am contestat această decizie în instanța de judecată. La moment sîntem la Curtea de Apel”, susține ministrul.

El mai adaugă că nu este exlus faptul că este vorba de o eventuală tentativă de privatizare a clădirii.

„Este greu să spun dacă este cineva care vrea să pună mîna pe clădire. Situația creată acolo este legată și de conjunctura pieții și nu este exclus faptul că cineva poate are și interese petru că așezarea geografică a acestei întreprinderi poate atrage un anumit interes din partea inclusiv poate și a creditorilor”, spune acesta.

Referitori la acțiunile Ministerului pentru a păstra această clădire, Ion Sula a afirmat că obligă pe cei care folosesc mărcile deținute de stat să cumpere o anumită cantitate de divinuri și de la compania respectivă.

„Compania are stocuri de divin care au o valoare destul de mare . Noi mai avem o parte din mărci pe care le deține statul, le deține Ministerul Agriculturii și folosim acest instrument ca să obligăm pe cei care folosesc marca respectivă cu condiția ca să procure o anumită cantitate, inclusiv și de la S.A. „Aroma”. Este o situație nu chiar simplă pentru că piața de divinuri poartă un caracter sezonier. Astăzi așteptăm decizia judecății, dar o soluție ar fi ca să găsim piețe de desfacere ca compania să devină funcțională și să poată să se achite cu creditorii”, afirmp Ion Sula.

Cît despre întreprinderile „Cricova” și „Mileștii Mici” ele sînt în patrimoniul statului și ele nu pot fi privatizate, oricît s-ar specula pe această temă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?