Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

În relațiile cu Rusia există unele neînțelegeri

19 aug. 2015,, 13:45   Politică
5244 5
Стрелец: В отношениях с Россией есть некоторое недопонимание
Foto : diez.md
”În relațiile cu Rusia există unele neînțelegeri. Posibil, platforma comunicării trebuie resuscitată”, - a declarat primul ministru al Moldovei Valeriu Streleț în interviul acordat portalului Allmoldova, transmite NOI.md.

”Pe de o parte , Federația Rusă conștientizează că vectorul principal al Moldovei spre integrarea europeană nu va fi modificat. Pe de altă parte, de cînd Moldova a semnat Acordul de asociere și liber schimb cu UE, adică a trecut aproape un an, pentru Rusia nu s-au produs nici un fel de schimbări dramatice.
Trebuie să schimbăm atitudinea față de Rusia și față de piața rusă. Trebuie să respectăm exigențele și standardele calității producței. Trebuie să dăm dovadă de transparență și să reînnoim acordurile, care există între țările noastre”.

Valeriu Streleț consider că după ce Moldova a semnat Acordul de liber schimb cu țările CSI, precum și ținînd cont că Moldova și Rusia sînt membre ale OMC, ”în aceste condiții nu este eficient de a inventa motive pentru embargoul producției noastre.

În mod respectiv este necesar de a utilize toată funcționalitatea legislației interne și externe acordurile semnate pentru stabilizarea unor relații corecte”.

Premierul moldovean a comunicat că l-a invitat pe primul ministru al Rusiei Dmitri Medvedev ”să viziteze Moldova, ca să-i expună viziunea noului guvern, care are o poziție explicit,în prezent beneficiază de majoritate în parlamentul Moldovei” și și-a exprimat speranța ”în schimbarea relațiilor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?