X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Propunere radicală privind Donbasul a primului preşedinte al Ucrainei

19 aug. 2015,, 11:35   Externe
8155 11

Foto: infobiz.md

Primul președinte al Ucrainei Leonid Kravciuk consideră că teritoriile controlate de separatistii din Donbas ar trebui să fie complet izolate, pînă cînd acestea vor fi eliberate. În interviul său pentru „Novoe Vremea”, acesta a declarat ca: „Există o linie de demarcație … Această linie o luăm ca status quo, linie de dezangajare și încetam să mai spunem cuvinte goale – „umanism”,” acolo locuiesc oamenii noștri”,”au nevoie de ajutor”, „noi trebuie să colectam impozite, și sa-i ajutam, deoarece le este rau”. Trebuie sa taiem orice comunicatie cu acest teritoriu pentru un timp, pînă cînd vom putea sa-l eliberam”, -a spus Kravciuk.

Potrivit lui, militanților trebuie să li se dea ocazia sa conduca teritoriile ocupate.

„Să vedem ce bani vor rula pe acolo. Trebuie să oprim orice relatii economice şi politice. Dacă oamenii care locuiesc pe teritoriul necontrolat de Ucraina doresc o viață nouă -…sa-i dea jos asa cum au dat jos puterea de la Kiev, la Maidan. … Doborati și voi puterea nedorita și ușa pentru este deschisă”, – a spus fostul presedinte al Ucrainei.

Kravciuk a mai spus că acordurile de la Minsk nu sînt respectate și aduc numai rău pentru Ucraina.

„Prin urmare, pe linia frontului vom aduce, indiferent de acordul de la Minsk, armele pe care le considerăm necesare, armata care credem că trebuie sa fie acolo, iar în cazul în care cineva si-ar băga iar nasul – îi vom bate cu toate ura ucraineană și îi vom spune: „Nu va bagati”, – a sugerat fostul președinte.

El a mai spus că Donbasul a fost întotdeauna problematic, chiar și în timpul campaniei sale prezidențiale, oamenii de acolo se uitau la el cu ură.

„Mi-au spus cuvinte jignitoare:” Ai venit cu Sevcenko, ai venit cu Lesia Ukrainka, ai nascocit un fel de limba ucraineană”. Am îndurat toate acestea. Ştiam că există acolo unii oameni care se uita doar într-o singură direcție – Rusia.. și vor continua sa se uite”, – a spus el.

Kravciuk consideră că, în acest stadiu, Rusia nu își va îndeplini obligațiile internaționale și reprezintă un pericol pentru toata lumea.

„Noi înțelegem că Rusia nu va fi niciodată de acord sa respecte angajamentele sale. Nu e țara, poporul sau guvernul. Ei fac ceea ce le trece prin cap și nu ce cere practica internațională. Comunitatea internațională trebuie să înțeleagă…: Rusia de azi este periculoasă pentru toata lumea”, – a spus el.

Potrivit lui Kravciuk, încă din timpul discuțiilor sale cu Boris Elțîn, în momentul prăbușirii Uniunii Sovietice și crearea CSI, el știa că mai devreme sau mai tîrziu rușii vor ridica pe tapet problema Crimeei.

„Atunci cînd Ucraina, după Maidan, a început să construiască o nouă politică, o nouă viață, o nouă putere, pentru a alege un nou președinte, si-au dat seama că, în cele din urmă, a venit timpul sa-si rezolva „propriile sarcini”. Dar ei au decis împotriva dreptului internațional, împotriva umanității, și mai devreme sau mai tîrziu vor raspunde pentru aceasta „, – a încheiat Leonid Kravciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?