Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Politolog ucrainean: acordul de asociere cu UE doar a dăunat Moldovei şi Ucrainei

19 aug. 2015,, 08:50   Politică
6871 8

Foto: ruvr.ru

Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană nu a îmbunătăţit situaţia social-economică în Moldova şi Ucraina, după cum afirmă o serie de politicieni, ci conduce la pierderea suveranităţii şi independenţei ambelor ţări. Asemenea opinie a exprimat marţi candidatul în ştiinţe economice, politologul ucrainean Alexandr Dudceac, vorbind la conferinţa internaţională "Probleme actuale şi riscuri pentru Moldova în domeniul securităţii", la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că Acordul de Asociere cu UE contravine unei serii de legi ale Ucrainei, iar însuţi documentul are un caracter militar-politic, nu economic.

"Politicienii vorbesc despre importanţa păstrării independenţei, dar, totodată, aspiră la asocierea cu Uniunea Europeană. Documentul prevede că toate actele legislative adoptate de UE trebuie implementate şi în Ucraina. Acest acord nu are nimic comun cu suveranitatea ţării noastre", consideră Dudceac.

Potrivit spuselor sale, Moldova riscă să repete soarta Ucrainei şi să ajungă la marginea unui colaps economic.

"În loc să dezvolte propria economie şi activitatea ştiinţifică, Ucraina dezvoltă doar forţa de muncă. Moldova riscă să ofere economia sa pentru control extern, cum s-a întîmplat la noi", avertizează Dudceac.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?